Svensk Byggtjänst - CoClass webbkurs

Webbkurs - Använd CoClass på rätt sätt

Vi erbjuder en grundkurs för dig som vill lära dig hur du arbetar med CoClass. Personer inom samtliga roller i samhällsbyggnadssektorn är välkomna!

Anmäl dig redan idag!

Tid: Onsdag 11 oktober 2023, kl. 09:00-12:00


KURSINNEHÅLL

Vad är CoClass?
Du kommer under kursen få reda på hur CoClass fungerar och hur varje byggnadsverk kan bestå av ett antal objekt. Vi förklara hur den standardiserade kodningen ger en tydlig dokumentation av det som redan byggts eller för det som ska byggas. Kursen kommer även beskriva hela den digitala strukturen och hur du skapar objekt och hur dessa sedan följer med hela vägen, under hela livscykeln. Kunskaperna du får under kursen ger dig även en grundförståelse för AMA Funktion.

Var kan vi använda CoClass?
Arbetet med att ta fram beräkningsunderlag underlättas om man arbetar med digitala och väl strukturerade data. Använder man dessutom CoClass för att klassificera de byggdelar som ska ingå i deklarationen blir det ännu lättare. Vi kommer gå igenom hela byggprocessen och prata om lämpliga tillämpningar.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som vill veta mer om CoClass bland annat med fokus på webbtjänsten CoClass Studio, där man kan bygga egna tillämpningsstrukturer, och även om hur man kan nyttja CoClass i andra programvaror och att titta på befintliga tillämpningar. Kursen vänder sig även till dem som vill veta mer om CoClass då de ställts krav på CoClass i de egna projekten.
Personer inom samtliga roller inom samhällsbyggnadssektorn är välkomna!

Exempel
Vi tittar på hur fastighetsägaren Svenska Kyrkan, och vägplaneraren tillika vägbyggaren Nye Veier samt Örebrobostäder använder CoClass i sina verksamheter idag. 

Kursledare
Adam Goczkowski

Tid och plats
Onsdag 11 oktober 2023 kl. 09:00 – 12:00
Webbinarium via GoToWebinar

Kostnad
2 900 kr per person + moms

Inga förkunskaper krävs och kursdokumentation ingår i priset.
Anmälan är bindande.

Frågor om kursen?
Kontakta CoClass här  

Se filmen om CoClass

För avbokningsregler se Allmänna villkor
  


  

 

Anmälan 11 oktober 2023

Om kursen & CoClass
CoClass är det nya svenska klassifikationssystemet för all byggd miljö. Med CoClass får alla parter tillgång till ett gemensamt språk,
det vill säga samma begrepp och terminologi i alla skeden, hos alla parter, i alla programvaror och i alla informationsleveranser.
Kursen riktar sig till dig som vill veta mer om CoClass bland annat med fokus på webbtjänsten CoClass Studio, där man kan bygga egna
projektstrukturer, och även om hur man kan nyttja CoClass i andra programvaror och att titta på befintliga tillämpningar.
Kursen vänder sig även till dem som vill veta mer om CoClass då de ställts krav på CoClass i de egna projekten.
 
Personer inom samtliga roller inom samhällsbyggnadssektorn är välkomna!
   

Mer om CoClass

Tidigare inspelningar och webbinarier finns att ta del av under ”Filmer”.

Här hittar du exempelvis vårens webbinarserie.

Guider om CoClass

Finns att ladda ner på byggtjanst.se

Mer informaton om CoClass

Ta del av FAQ på byggtjanst.coclass.se

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss med frågor som rör CoClass