Kurs i Solenergi

Intresset för solel har ökat dramatiskt under de senaste åren och marknaden växer kraftigt. Därför är vi glada att kunna erbjuda denna heldagskurs med en av Sveriges främsta auktoriteter i ämnet. 

Innehåll
  • Introduktion solenergi - marknad solel och solvärme, i Sverige och internationellt
  • Olika användningsområden av solenergi (passiv solvärme, termisk solvärme, luftburen solvärme, solvärme för utomhusbassänger, solkyla och solel)
  • När passar solel och när passar solvärme
  • Genomgång av solvärmens förutsättningar (Teknik - system - dimensionering - tillämpning – ekonomi)
  • Genomgång av solelens förutsättningar (Teknik - system - dimensionering - tillämpning – ekonomi).

Kursledare
: Lars Andrén

Kursdokumentation:
Boken Solenergi - Praktiska tillämpningar i bebyggelse. Boken ingår i kursen.

Kursdatum:
Tid: kl 09.00-16.00,  kaffe och smörgås serveras från 08.30.

Pris: 6 900 kr + moms per person inklusive lunch och fika samt kursdokumentation.

Kursinformation och anmälan

Vad får jag lära mig:

Du som kursdeltagarna kommer få lära dig att identifiera när solel respektive solvärme passar bäst, hur systemen dimensioneras och integreras och kan samverka samt aktuella styrmedel (subventioner, skatter med mera) och andra regelverk kring säkerhet och mycket, mycket mer. 
 

Kursens mål:

Målet med kursen är att öka din förståelse för när solvärme respektive solel passar bäst och hur respektive teknikområde dimensioneras och används på ett optimalt sätt.

Vem passar kursen för:

Kursen riktar sig till dig som arbetar som fastighetsansvarig, energicontroller, miljö- och hållbarhetschef, fastighetsförvaltare, konsult eller arkitekt. Även du som endast är nyfiken på den framtida tekniken är välkommen som deltagare. 
 

Frågor om kursen

Kontakta Martin Brunnkvist
Utbildningssamordnare, Svensk Byggtjänst

    Om Lars Andrén

lars-andren-600.jpg

Lars Andrén började arbeta med solenergi under tidigt 1980-tal. Sedan 1995 har Lars rest land och rike runt och pratat solenergi och är en av landets mest anlitade föredragshållare på temat energi. Under åren 1995 - 2015 var Lars Andrén ordförande för branschorganisationen Svensk Solenergi. Lars har skrivit ett flertal böcker på temat solenergi och energieffektivt byggande. Han också undervisat på en rad högskolor runt om i Sverige.
blank-grenn-600.jpg